Plantetidspunkt

Det allerbedste tidspunkt at plante flerårige planter som stauder, buske og træer i havens bede er om efteråret, hvor jorden er fugtig og stadig lun.

Efter den første tilvanding, der skal få jorden til at slutte ned omkring rodnettet, er det om efteråret ikke længere nødvendigt at vande, fordi der frem til næste forår kommer tilpas med nedbør til planterne. Planterne får et godt og solidt rodnet, som allerede året efter er tilstrækkeligt til at hente vand nok op til planterne, medmindre der kommer en længerevarende tørke.

Der kan også plantes først på vinteren, blot jorden ikke er frossen. De fleste har mest lyst til at gå i haven om foråret, men der er ingen tvivl om, at efteråret er det bedste tidspunkt at plante. Alt hvad der plantes i forårs- og sommermånederne skal holdes med vand hele sæsonen, fordi planterne ikke når at udvikle et ordentligt rodnet.

Hvis vi klæder os godt på er efteråret en dejlig tid i haven. Ved efterårsplantning opstår der en forventningens glæde til at se planterne spire og gro til foråret.