Velkommen til Havens "Netværk"

Hvem passer Økologiens Have

Når du går rundt i vores dejlige Have, eller handler i butikken ved du ikke nødvendigvis hvem, der gør det muligt, og tænker måske heller ikke på det. Det kan man ikke fortænke dig i, men for at forstå hvorfor tingene fungerer som de gør, er det måske meget godt at vide, at langt størstedelen af arbejdet laves af frivillige.

Haven gik konkurs i 2011, men takket være nogle ildsjæle blev Haven reddet og kunne fortsætte. Haven blev en forening med en bestyrelse, ansvarlig for Havens drift. Der var dog ikke penge til at ansætte personale, så i stedet blev det besluttet at Haven skulle køre næsten udelukkende på frivillig arbejdskraft.

I dag har vi en daglig leder 10 timer ugentlig, en gartner på 20 timer ugentlig 9 måneder af året, en gartnerelev forår/sommer og to flexjobbere på i alt 15 timer. Gartneren, Hanne Næsborg er ansvarlig for at producere planter til salg, pakke frø m.m..

Daglig leder, Sanne Rubinke tager sig af ledelse af personale og frivillige, med alt hvad det indebærer, besvarer mails, ordner regnskab, bestiller varer, laver mad, holder møder med relevante parter, laver rundvisninger, og har det store overblik over hvad der skal prioriteres i Haven og meget, meget mere. Det kan hun selvfølgelig ikke nå på 10 timer ugl., så ud over at lægge mange frivillige timer i Haven må der prioriteres hårdt.

De frivillige passer først og fremmest Haven, så den altid ser pæn ud, men der er mange andre opgaver, bygninger og hegn skal holdes ved lige, det samme gælder redskaber, dyrene skal passes 7 dage om ugen hele året rundt, cafeen og butikken skal passes med alt hvad det indebærer af madlavning, kagebagning, rengøring m.m , hjemmesiden skal passes, og det samme gælder webshoppen, der skal reklameres for Haven på Facebook, Instagram, ved opslag m.m. Der skal arrangeres rundvisninger, kurser, Skt. Hans, Grøn Festival m.m. og så er der alle de små og store opgaver, som er svære at beskrive, hvis dette ikke skal blive en kedsommelig opremsning, og samtidig skal vi også forsøge at udvikle Haven med nye tiltag. Det er vi slet ikke frivillige nok til at kunne løfte, så de frivillige må også prioritere.

Jeg vil bede dig tænke over dette, når du måske synes at der mangler noget i Haven, bede der ikke ser så pæne ud, som de kunne, planter som er udsolgt, at butik og café ikke har åbent hver dag, at der ikke kommer svar på mails eller Facebook så hurtigt som vi kunne ønske, eller hvad det nu måtte være. Det skyldes ikke ond vilje, men udelukkende at vi ikke er nok hænder til at klare alle opgaver optimalt, men du skal vide, at vi gør vores bedste for at alle vores gæster skal få en god oplevelse i Haven, hvilket vi da også får mange positive tilkendegivelser om.

Hvis du har fået lyst til at bidrage til Havens fortsatte vækst, skal du være meget velkommen som frivillig, vi har altid plads til en ekstra hånd. Se mere om de frivillige her.

Med grøn og kærlig hilsen fra medarbejdere og frivillige i Økologiens have.