Ét-årige klatreplanter - Planteoversigt

Salgsinformation


1-årige klatreplanter
Forventet salgstidspunkt: maj-juli .
Med forbehold for udsolgte planter.

Pragtsnerle

Ipomoea purpurea ’Scarlet O’Hara’ 

Pragtsnerle er en frodig slyngplante, der på en sommer kan klatre op til 3-4 meter. Denne sort ’Scarlet O’ Hara’ får en masse skarlagenrøde blomster med hvidt i blomstens inderste midte. Pragtsnerle trives bedst i fuld sol og vil gerne have meget vand og gødning. Fortsætter med at blomstre langt ind i efteråret.

 

Pragtsnerle

Ipomoea purpurea ’Purple’ 

Pragtsnerle er en frodig slyngplante, der på en sommer kan klatre op til 3-4 meter. Denne sort ’Purple’ leverer en stadig strøm af tragtformede mørklilla blomster. Pragtsnerle trives bedst i fuld sol og vil gerne have meget vand og gødning. Fortsætter med at blomstre langt ind i efteråret.

 

 

Klokkeranke

Cobaea scandens 

Klokkeranke (også kaldet klatretyv) er en meget smuk etårig klatreplante med hvide blomster. I løbet af en sommer kan den klatre 6-12 meter - på grund af sin kraftige vækst kaldes den undertiden for 'Klatretyv'. Her i landet må den dyrkes enten som etårig sommerblomst eller tages indendøre for overvintring  i et køligt men frostfrit rum.  Når risikoen for nattefrost er overstået efter den 1. juni, kan klokkeranken plantes ud på friland – gerne et solrigt sted. Den skal vandes godt, overbrusning på tørre dage, holder den også af. Klokkeranke kræver et espalier eller lignende at klatre op ad. Klokkeranke kan også dyrkes i en stor krukke, blot den har et klatrestativ.