Ét-årige klatreplanter - Planteoversigt

Salgsinformation


1-årige klatreplanter
Forventet salgstidspunkt: maj-juli .
Med forbehold for udsolgte planter.

Klokkeranke

Cobaea scandens 

Klokkeranke (også kaldet klatretyv) er en meget smuk etårig klatreplante med hvide eller blå blomster. I løbet af en sommer kan den klatre 6-12 meter - på grund af sin kraftige vækst kaldes den undertiden for 'Klatretyv'. Her i landet må den dyrkes enten som etårig sommerblomst eller tages indendøre for overvintring  i et køligt men frostfrit rum.  Når risikoen for nattefrost er overstået efter den 1. juni, kan klokkeranken plantes ud på friland – gerne et solrigt sted. Den skal vandes godt, overbrusning på tørre dage, holder den også af. Klokkeranke kræver et espalier eller lignende at klatre op ad. Klokkeranke kan også dyrkes i en stor krukke, blot den har et klatrestativ.

 

Pragtsnerle

Ipomoea purpurea ’Scarlet O’Hara’ 

Pragtsnerle er en frodig slyngplante, der på en sommer kan klatre op til 3-4 meter. Denne sort ’Scarlet O’ Hara’ får en masse skarlagenrøde blomster med hvidt i blomstens inderste midte. Pragtsnerle trives bedst i fuld sol og vil gerne have meget vand og gødning. Fortsætter med at blomstre langt ind i efteråret.

 

Pragtsnerle

Ipomoea purpurea ’Purple’ 

Pragtsnerle er en frodig slyngplante, der på en sommer kan klatre op til 3-4 meter. Denne sort ’Purple’ leverer en stadig strøm af tragtformede mørklilla blomster. Pragtsnerle trives bedst i fuld sol og vil gerne have meget vand og gødning. Fortsætter med at blomstre langt ind i efteråret.

 

 

Pragtsnerle

Ipomoea tricolor ’Heavenly Blue’ 

Overdådigt blomstrende etårig slyngplante med store tragtformede, meget smukke himmelblå blomster. Kan klatre op til 3-4 meter på en sommer. Den trives bedst i fuld sol. De store blå snerleblomster åbner sig fra morgenstunden og holder sjældent mere end én dag, men pragtsnerlen er så blomsterrig at den næste morgen får masser af nye blomster. Fortsætter med at blomstre langt ind i efteråret.