Seneste nyt

Præsidenten for DN, Maria Reumert Gjerding

Mandag den 24. August 2020 havde vi i Økologiens Have besøg af præsidenten for Danmarks Naturfredningsforening, Maria Reumert Gjerding, et arrangement der var kommet op at stå i samarbejde med den lokale afdeling af Danmarks Naturfredningsforening. 
Maria kom med et spændende oplæg efterfulgt af spørgsmål. Spørgelysten var stor og Maria svarede inspirerende og kompetent. 
Tak til alle der deltog.

Nyrenoverede vinterfolde

Som mange af jer nok kan huske, så gik overskuddet fra vores tombola i forbindelse med Grøn Festival 2019 til renovering af vores dyrs område.

Nu har æsler og ponyer fået ny fast bund at gå på i deres opholdsfolde, så de slipper for at vade rundt i mudder, som jo har været specielt svær at undgå i det meget våde år.

Tusind tak til alle de dejlige sponsorer, der gav præmier til vores tombola, og tak til alle gæsterne, der har købt lodderne!

Og det er dejligt at rulle i selv på en vinterdag!

 

 

Januar 2020

Artikel: Havebrug i balance

Indstillet til pris

 

Økologiens Have er blevet indstillet til årets Bojsen-pris!

Se hele artiklen i Horsens Folkeblad

Lidt om Bojsen-prisen:

Folkebladet stiller skarpt på et altid aktuelt emne, klimaet. Og vi gør det med afsæt i den lokale virkelighed.

Hvad er lokalt de største udfordringer på klimaområdet? Hvad gør kommunen? Og hvad er vigtigt for borgerne? Det er nogle af de spørgsmål, vi i en række artikler i de kommende uger forsøger at besvare.

Klimaet er i sig selv en artikelserie værd, men artiklerne fungerer også som en optakt til avisens uddeling af Bojsen-priserne 5. april.

Til forskel fra tidligere år uddeles priserne i år på baggrund af et tema. Det valgte tema er klimaet, og for at komme i betragtning til en pris skal man have udmærket sig på en måde, der har med klimaet at gøre.

Ud over at skrive artikler om emnet vil Folkebladets journalister løbende portrættere nogle af de forhåbentlig mange indstillede kandidater.

Kvickly Odder

 

Vi var så heldige at få tildelt kr. 10.000 fra Kvickly Odders Jubilæumspulje

 

Helle og Marion hentede den 'store' check ;-)

 

Tusind tak til Kvickly Odder!

Marts 2019

Vores Hanne kom i avisen

Hanne i vinteraktion ;-)

14.01.2019

Bålhytte

Så fik vi endelig en bålhytte i Haven så vi ikke er afhængige af vejret når vi gerne vil lave bålarrangementer.

Oktober 2018


Bålhytten blev en realitet med støtte fra Friluftsrådet samt med bidrag fra medlemmer og gode venner ;-)

Horsens Folkeblad

Se artikel og dejlige billeder fra Horsens Folkeblad, som var på besøg i Økologiens Have i påsken

Årets første lam

Født den 26. marts 2018 - nu er vi bare så klar til påske, også selvom den falder tidligt i år!

Februar 2018

Nyt logo!

Tag godt imod vores nye logo!
Vi har længe haft det på vores to-do liste at få et nyt logo, og nu er det endelig lykkedes. Det er flot designet af grafiker Astrid Glahn. Tusind tak til Astrid!

Guld spisemærke

I efteråret 2017 ansøgte vi om - og fik tildelt - det økologiske spisemærke i guld. Det er vi meget stolte af. Også selv om alt er, som det plejer, helt økologisk i vores lille cafe.

Nu kan vi altså dokumentere den høje økologiske status.

Flot støtte fra Green Vibe Burger

Fredag den 24. november 2017:
I MORGEN ER DET BLACK... NEHJ GREEN FRIDAY!

Vi holder green friday, i stedet for rabatter har vi valgt at støtte en god, lokal & økologisk sag.

Vi gir nemlig 10% af HELE vore dagsomsætning til Økologiens Have.
De skal ha' renoveret deres stald, til de søde dyr, så forholdede kan komme helt i top.

Vi glæder os til at se jer, så vi kan give en masse penge til dem!

Uanset om du spiser i restauranten, henter take away, eller smutter forbi vores burgervogn på gågaden i morgen, så hjælper du til med det gode formål!

Odder Harmoniorkester

Odder Harmoniorkester havde sommerkoncert i Økologiens Have. En koncert, som også var afskedskoncert for deres dirigent Tina Drejergaard. Dejlig musik i dejlige omgivelser!

En bifamilie på afveje

Der var virkelig mange bier i den klump! Rasmus blev assisteret af Gina, og bierne får nu et nyt hjem et andet sted end i vores æbletræ. 13.06.17

Blomster fra Haven til Kronprinsessen

Silke er sød - og genert. Læg også lige mærke til buketten. Den er bundet af spiselige blomster og urter fra Økologiens Have. Efter ide af Sonja Poulsen og med vejledning fra vores gartner Hanne Næsborg Hansen. Buketten består af syrener, sødskærm, alm. fennikel og solbærgrene med blomster.

TV2 Østjylland: Kronprinsessens besøg hos Arla

Køer og kalve

Så er køer og kalve kommet på græs i Haven den 9. maj. Det er da hyggeligt ;-)

Det er to unge køer som ikke passede til malkerobotten hos Uffe Bies mælkeproduktion i Ejstrupholm. Men de kan sagtens give mælk til to fine Charoslais krydsningskalve. De fire økologiske ”damer” skal afgræsse arealerne sammen med fårene og grisene indtil slutningen af oktober. Køerne ejes af Økohaven, og det er meningen, at der skal blive et overskud, når køerne sælges om 5-6 måneder enten som levende dyr eller som slagtet kød.

Vi har fået en Solveig

Solveig og hendes tvilling kom til verden i Økologiens Have tirsdag den 21. april 2017. Vi var den aften til bestyrelsesmøde i Haven, og da det var slut var vi nede at se til de nye lam. I rigtigt møgvejr med telefonerne som lygter. De var godt nok meget søde men også meget små, og den ene virkede meget kold. Sanne satte sig ind i halmen og gned lidt varme i den med tørt halm, og fik den puffet hen til yveret, hvor den begyndte at drikke. Desværre holdt det ikke ved. Solveig var ved et uheld faldet/blevet skubbet op i en vandspand, og var blevet meget kold og forkommen, og moderen ville ikke tage sig af den. Derfor blev der nogle timer senere  taget en stor beslutning, og Solveig kom med hjem til Sanne. Her har hun boet lige siden, og takket være Sannes indsats er hun nu en værre spilopmager. Solveig følger Sanne som var hun en hund – hun er komplet umulig at stå for!
Det er nu maj, og Solveig trives fint i stalden sammen med de andre lam.

Smagen af Østjylland

Se med her, når Thorsten Schmidt fortæller om madlavning, og besøger den Økologiske Have i programmet 'Smagen af Østjylland', der blev sendt den 21. oktober 2013, men blev genudsendt i januar 2017.

Se video

Vibeke var med i finalen om Årets Østjyde - se mere om Vibeke her

Desværre blev det ikke Vibeke der løb af med blomster og ære, men så flot at være blandt de udvalgte!

Grøn Festival

Grøn Festival den 28. august 2016

Vi havde mange besøgende til trods for det dårlige vejr. Der var både underholdning og rundvisninger, debat og meget mere. Der kom mange udstillere, så der var noget for enhver både at kigge og smage på.

Tak til vor hovedsponsor Hanegal, samt alle de andre sponsorer: Cewe fotobog, Merkur bank, Koreny og Odder kommune, samt alle andre gode støtter.

Se nogle af vore fotos fra dagen her...

 

25 års jubilæum

I 2016 var det 25 år siden det første spadestik blev taget til Haven. Det blev fejret med bravour.

Vi havde fået skuespiller Anders Baggesen til at fortælle en historie, Borgmester Uffe Jensen holdt tale og Tine Mynster sluttede dagen af med sin dejlige musik. Der var fint dækket op med lækker buffet, og vi præsenterede Havens jubilæumsbog, der iøvrigt findes i vores webshop samt i caféen.

Det var en dejlig dag og vejret var med os.

Grøn Festival 2015

 

I Økologiens Have var der Grøn Festival den 30. august 2015. Det var en rigtig god dag med over 45 stande, debattelt med spændende oplæg hele dagen, musik, gøgl, kreative workshops samt mange muligheder for mad og drikke, haverundvisninger, ponyridning og meget mere.


Du kan her se lidt billeder fra dagen.


2. september 2015

 

Donation fra Landsforeningen Praktisk Økologi


Tusind tak til Landsforeningen Praktisk Økologi for deres donation på 3.065 kr. til Økologiens Have.

Pengene er overskuddet på deres arrangement med Jytte Abildskou i Odense, marts måned 2015. Vi er i øvrigt rigtig glade for vores samarbejde med Praktisk Økologi og deres projekt "Mere liv i haven".

 

Læse mere her:

Praktisk Økologi

Mere liv i haven
 

Sjov græskar-/kalabasplante i tunnelvæksthuset


I Havens tunnelvæksthus gror i øjeblikket en græskar-/kalabasplante med meget særprægede frugter. Planten hedder "Green Snake Gourd", og den stammer fra Kina. Havens gartner Susie skaffede frøene hjem fra Kina i foråret. Til efteråret vil vi selv forsøge at tage frø fra planten, hvis frugter efter sigende skulle kunne spises. Den har dog en lidt speciel duft. Spændende bliver det, hvordan den smager :-)


10. september 2014

Nye pæle med stærekasser i Økologiens Have


Så er de nye pæle med stærekasser rejst i Økologiens Have. Venligst sponsoreret af Ornitologisk Forening og rejst af frivillige derfra og fra Haven.


20. august 2014

Aarhus MG-Club besøger Økologiens Have


Onsdag aften den 7/8 kl. 19.00 besøger Aarhus MG-Club Økologiens Have.
Bilerne vil være at se på Havens Parkeringsplads.


5. august 2014

Så kom der grise på marken i Økologiens Have


Grisene er 3 måneder gamle. Der er en hun og en kastreret han. De er af blandet race. Faderen er duroc - også kaldet gourmet gris, moderen er blandet yorkshire og dansk landrace. 
De har levet deres første 3 måneder i en konventionel dansk svinestald og var lidt forsigtige og ængstelige, da de ankom til deres store græsmark i dag, - men også nysgerrige.
Vi vil hygge med dem og glæde os over dem indtil ultimo oktober, hvor de sendes til slagtning. Vi har ikke faciliteter til grisene om vinteren hos os, så det er en sommerfornøjelse.


9. juni 2014

Kulturkaravanen var forbi Økologiens Have


Kulturkaravanen/Teatret Kimbri var forbi Økologiens Have den 1. juni med deres flotte heste, hestevogne, gøgl, musik og dans.
 
Musikken stod Kapela Kielberg for, et familieorkester, som er den del af Teatret kimbri. Orkestret består af garvede musikere med rødderne solidt plantet i folkemusikkens verden og flere forskellige kulturer. Deres repertoire i Økologiens Have spændte vidt: fra østeuropæiske rytmer og klange til skandinaviske melodier, franske sange og sjove engelske kredsdanse. 
 
Med charme og en evne til at skabe glæde og fest, kan man ikke undgå at blive i godt humør i selskab med Teatret Kimbri og Kapela Kielberg.
 
Se her billeder fra dagen.

Ammeko og kalve er nu på græs i Haven


4 små kalve og en ammeko er nu kommet på græs i Økologiens Have.

Det er Odder Kogræsserforening, som står for projektet, og i Haven syntes vi, det er rigtigt hyggeligt at have dem til at gå og græsse i valdnøddelunden. 


20. maj 2014