Sommerblomster - Planteoversigt

Salgsinformation


Sommerblomster
Forventet salgstidspunkt: maj-juli.
Med forbehold for udsolgte planter.

Sommerflox

Phlox dumondii  ’Twinkle Star’ 

En god rigtblomstrende ca. 30 cm. høj sommerblomst, der udvikler et væld af smukke frynsede blomster i blandede farver. Meget lang blomstringstid. Trives på en solrig vokseplads. Rigtig god til krukker.

 

 

Løvemund

Antirrhinum majus ’Black Prince'

Smuk sommerblomst med dybtrøde, fløjlsagtige blomster der sidder op ad en 40-50 cm lang blomsterstilk. Blomsterne er spiselige. Blomstring:  juli-oktober. Bladene er grønne med et rødligt skær. Det er en god snitblomst.

                                                                                                    

Kæmpe-jernurt

Verbena bonariensis


Lette lilla skærme svæver i sensommerhaven. Når solens stråler varmer skærmene op, summer bierne og henter nektar hos kæmpe-jernurten. Planten er en af sensommerens fineste og mest elegante planter. Det er egentlig en staude men her i landet optræder den kun som enårig. Blomstring fra august til oktober med lilla små blomster samlet i skærme. Den bliver ca. 1 m høj og kan plantes i bede og krukker. Er en af vore bedste insektplanter. Passer stort set sig selv, har kun brug for vanding i tørre perioder.

 

Stolt kavaler/Cosmos

Cosmos bipinnatus

Sommerblomst med pink, rosa og hvide, smukke blomster fra juni til november. Er 100-150 cm høj. Rigtig god snitblomst. Jo flere blomster, der skæres, jo flere blomster kommer der. God plante til bier.

Tagetes-appelsin

Tagetes tenuifolia

Etårig, 30-35 cm høj sommerblomst med små 1-2 cm orange blomster. Dufter og smager dejligt af appelsin. Både blomster og blade kan spises. Anvendes f.eks. i salater, på kager og desserter.

Tallerkensmækker/ Blomsterkarse

Tropaeolum majus


En etårig sommerblomst med orange, røde og gule blomster. Foretrækker en velgødet muldjord, gerne solrigt for at give flest blomster. Den har en krybende og delvist slyngende vækst. Blomster og blade har en frisk smag af karse, og med de spraglede og meget smukke blomster, giver de maden et festligt præg. Både blade, blomster og frø kan spises. Bruges i salater og som pynt på kolde supper og på kager. De grønne blomsterfrø kan syltes og bruges som kapers-erstatning.

 

Bondetobak

Nicotiana rustica

Bondetobak er en smuk sommerblomst og den er en plante i natskyggefamilien. Planten bliver op til 80 cm høj og har smukke gulgrønne blomster. Den er kendt for at blomsterne udsender dufte i skumringen, her tiltrækkes mange natsværmere, heriblandt aftensværmere. Gammel kulturvækst, der var den første rygetobak, som blev dyrket i Europa. Er giftig. .

Prydsalvie

Salvia patens ’Blue Angel’


Denne prydsalvie med spiselige blomster har en flot og sjælden dybblå farve. Meget smuk i bede og krukker. Foretrækker en solrig vokseplads i en næringsrig og veldrænet jord. Blomstring fra juli og til hen på sensommeren. Hos os dyrkes den mest som et-årig sommerblomst men de små knolde kan dog graves op og vinteropbevares køligt og frostfrit ligesom geoginer.