Sommerblomster - Planteoversigt

Salgsinformation


Sommerblomster
Forventet salgstidspunkt: maj-juli.
Med forbehold for udsolgte planter.

Blomstertobak

Nicotiana × sanderae 
’Avalon Appleblossom’


Meget smuk sommerblomst med en flot hvidlig pastelfarve. Kompakt voksemåde. 20-30 cm. Den blomstrer rigeligt uanset vejret hele sommeren frem til frosten og passer lige godt i krukker og bede. Trives i næringsrig, veldrænet jord. Vandes og gødes jævnligt. Klip visne blomster af. Er ikke spiselig.

 

Sommerflox

Phlox dumondii  ’Twinkle Star’ 

En god rigtblomstrende ca. 30 cm. høj sommerblomst, der udvikler et væld af smukke frynsede blomster i blandede farver. Meget lang blomstringstid. Trives på en solrig vokseplads. Rigtig god til krukker.

 

 

Kæmpe-jernurt

Verbena bonariensis


Lette lilla skærme svæver i sensommerhaven. Når solens stråler varmer skærmene op, summer bierne og henter nektar hos kæmpe-jernurten. Planten er en af sensommerens fineste og mest elegante planter. Det er egentlig en staude men her i landet optræder den kun som enårig. Blomstring fra august til oktober med lilla små blomster samlet i skærme. Den bliver ca. 1 m høj og kan plantes i bede og krukker. Er en af vore bedste insektplanter. Passer stort set sig selv, har kun brug for vanding i tørre perioder.

 

Tallerkensmækker/ Blomsterkarse

Tropaeolum majus


En etårig sommerblomst med orange, røde og gule blomster. Foretrækker en velgødet muldjord, gerne solrigt for at give flest blomster. Den har en krybende og delvist slyngende vækst. Blomster og blade har en frisk smag af karse, og med de spraglede og meget smukke blomster, giver de maden et festligt præg. Både blade, blomster og frø kan spises. Bruges i salater og som pynt på kolde supper og på kager. De grønne blomsterfrø kan syltes og bruges som kapers-erstatning.

 

Prydsalvie

Salvia patens ’Blue Angel’


Denne prydsalvie med spiselige blomster har en flot og sjælden dybblå farve. Meget smuk i bede og krukker. Foretrækker en solrig vokseplads i en næringsrig og veldrænet jord. Blomstring fra juli og til hen på sensommeren. Hos os dyrkes den mest som et-årig sommerblomst men de små knolde kan dog graves op og vinteropbevares køligt og frostfrit ligesom geoginer.