Indblik i aktiviteter

Denne side giver et indblik i de aktiviteter, der foregår i Økologiens Have på forskellige tider af året. Nogle af disse rundvisninger/kurser er tilbagevendende år efter år. Alle aktiviteter varetages af relevante fagfolk, som gør det for at støtte Haven. Klik her for at se, hvilke aktiviteter der er planlagt i nærmeste fremtid.

Nogle af disse aktiviteter er gratis når entre til Haven er betalt, og dermed gratis for medlemmer. Medlemmer får desuden rabat ved særarrangementer og kurser.

Naturhaver: Vi kommer en tur med rundt i haven med blik på, hvilke tiltag man selv kan gøre for at få mere natur i sin have, om at slippe kontrollen, og hvad man konkret kan gøre for fugle, insekter og vilde planter.

Guidet tur i Haven: Kom en tur rundt i Haven med guide. Hør om Havens tilblivelse og principper for økologi og biodiversitet.

Gartnerfaglig rundvisning: Det kan være om gødning, ukrudtsbekæmpelse, jord, vedligeholdelse, dyrkning af køkkenhave, kompost, biodiversitet og meget mere.

Urtete: Rundvisning i urtehaven med kyndig vejledning omkring, hvad de forskellige urter er gode for, og hvordan man anvender dem i urtete.

Biodiversitet: Få gode råd om hvordan du øger biodiversiteten i din have, så forholdene for insekter, fugle og planter bliver bedst mulige.

Kompost: hvad er kompost, hvordan bruges den, og hvordan lave man en god kompost

Fugle: Tips til den fuglevenlige have. Der omtales fuglevenlig pleje og beplantning, fodring og vand i haven, samt redekasser.

Skt. Hans: Et tilbagevendede arrangement, hvor der er mulighed for at købe mad, høre musik, høre båltale, synge sommersange og selvfølgelig se Skt. Hans bål.

Dyrefodring: I skolernes sommerferie er er visse dage mulighed for at komme med, når dyrene fodres.

Blomsterbinding: Et årligt tilbagevendende kursus er når Per Kaspersen, Violen, lærer os at binde en flot buket af blomster o.a., som kursisterne selv har plukket i Økologiens Have.

Beskæring af frugttræer: En tilbagevendende og meget populær aktivitet er når gartneren viser hvordan man beskærer frugttræer.

Pileflet: Et meget populært kursus er pileflet forestået af Frede fra Odder Pilefletterforening. På disse kurser lærer man nogle grundlæggende teknikker.

Bier: Odder Biavlerforening, som står for bistaderne i Haven, fortæller om biernes forunderlige liv, og om deres liv fra æg til voksenstadie. Også gode råd til dem, der tænker på selv at starte biavl.

Grøn Festival: Den sidste søndag i august afholdes der Grøn Festival, med musik, børneunderholdning, boder, mad, rundvisninger, debatter, m.m.