Salg af planter, frø, jord, gødning m.m.

De fysiske rammer i Økologiens Have har et stort tunnelvæksthus på 223 m2. Dermed har Haven god mulighed for at udvide sit salg af økologiske planter - også plantearter, som ikke findes til salg andre steder.

I tunnelvæksthuset er der også borde og bænke, hvor man fx kan sidde og nyde en kop kaffe i de frodige omgivelser.

Se mere på disse sider:

 

Et godt sted at handle
Vi sælger et varieret og spændende udvalg af økologiske planter, som selvfølgelig er dyrket helt uden brug af pesticider og kunstgødning: stauder (flerårige urteagtige planter, der kommer igen år efter år), krydderurter, sommerblomster, 2-årige planter, klatreplanter, tomater, agurker, chili, græskar, melon, squash og mange forskellige grøntsagsplanter/udplantningsplanter. Ofte arter og sorter, der ikke sælges andre steder.

Vi har desuden mange forskellige økologiske frø som for eksempel krydderurtefrø, grøntsagsfrø, blomsterfrø og grøngødningsfrø. Og vi har såjord, priklejord pottemuld og økologiske gødninger af komposteret hønsemøg og af lupiner. Derudover et udvalg af forskellige såbakker, planteskilte, planteskeer, knive og meget andet.

Vi arbejder også løbende på at udvide salget af frugtbuske og prydbuske.
 

Hvorfor vælge økologisk dyrkede planter?
Planter, der er dyrket uden brug af pesticider og kunstgødning, belaster ikke i så høj grad natur og miljø, som planter dyrket på konventionel vis. Hvis vi fortsætter med det store forbrug af pesticider i verden, vil det få alvorlige konsekvenser for planter, dyr og mennesker. Biodiversiteten, og dermed også markens og havens mange nyttedyr, vil til sidst forsvinde. Det ser vi desværre allerede alvorlige tegn på. Ved økologisk dyrkning dræber vi ikke nyttedyrene; der bliver tværtimod flere nyttedyr, og de vil holde skadedyrene nede. Ved økologisk dyrkning forbliver jorden levende. Planterne bliver mere sunde og robuste og dermed mindre modtagelige for sygdomme og skadedyr. Desuden undgår vi ved økologisk dyrkning at forurene vores drikkevand med gift og at skade vores helbred med giftrester i frugt og grøntsager. I øvrigt får vi et sundere og ofte også et mere velsmagende produkt. Og ikke mindst opnår vi med økologiens kredsløbsprincip (organisk affald bliver til føde for nye planter), at vi i langt højere grad genbruger jordens ressourcer.

En særlig oplevelse
Tunnelvæksthuset fungerer både som væksthus for planter til salg, salgsareal og café med borde og stole både i og foran væksthuset. Desuden er væksthuset indrettet med "en lille dam og bæk" samt forskellige stemningsgivende planter m.v. For det skal være en særlig oplevelse at købe planter i Økologiens Have.

Få inspiration
Mange plantekunder vil sikkert også sætte lidt tid af til en tur rundt i Økologiens Have. Her er inspiration at hente til egen have - og stedets mange tilbud for børn gør det også lidt sjovere for de små at tage med far og mor ud og handle.

Se også siden om gode råd til plantning og pasning af økologiske planter.

 

 

 

 

 

Også på pladsen foran tunnelvæksthuset har vi mange forskellige økologiske planter til salg.

Økologiens Have har fået fremstillet en lille folder med 10 gode råd om, hvordan du
dyrker din have økologisk. Du kan hente folderen i Økologiens Have. Den er ganske gratis.

Tunnelvæksthuset er blevet etableret med økonomisk støtte fra Odder Kommune samt EU og Ministeriet for By-, Bolig- og Landdistrikter.

Alle indtægter for salg af planter, haveartikler m.v. går til at drive og udvikle Økologiens Have. Det er den almennyttige forening Økologiens Have, som står bag Haven. En nonprofit-forening hvis formål det er at drive og udvikle Økologiens Have og derigennem udbrede kendskabet til økologi og bæredygtig levevis til både voksne og børn.