Økologisk fælleshave i Økologiens Have

Går du rundt med en indre bonderøv og har du lyst til økologi, selvforsyning og havefællesskab?
 

Hvis du kan sige ja til ovenstående, er der grund til at blive glad. Nu behøver du nemlig ikke længere være ejer af en bondegård for at slippe din indre bonderøv løs. Nu mangler vi bare dig!

Tanken er en fælleshave, hvor op til 40 voksne (eller 20 familier) kan få mulighed for at producere egne lækre grøntsager af alle slags og i rigelige mængder, helt økologisk. Vi kan dog starte med færre.

Jorden ligger i Økologiens Have - perfekt lige i udkanten af byen. Vi tænker det nye havefællesskab som en selvstændig forening, men i et tæt samarbejde med Økologiens Have, hvor du også automatisk bliver medlem. Det giver rigtig god mening.

Mange interesserer sig for økologi og havebrug, og vil gerne dyrke deres egne gode grøntsager til husholdningen. Og vil det ikke være rart med fællesskab og hygge omkring havearbejdet? For lad os være ærlige - det kan godt blive lidt kedeligt at stå alene med det bag hækken. Og to række kartofler og tre rækker ærter og gulerødder batter ikke det store i husholdningen.

Netop derfor giver det mening at gøre det i fællesskab.

Og heldigvis skal vi ikke opfinde den dybe tallerken fra grunden. Vi har nemlig et perfekt forbillede lige i nabolaget - den eneste have af sin slags i landet. Det er Fælleshaven i Beder, og her har de over tyve års erfaring og imponerende resultater at vise frem. Den erfaring er lige til at plukke af - helt gratis. Så det gør vi.

Det vil koste ca. 1.000 kroner pr. voksen (og et beskedent beløb for børn) at være med i haven. Det vil koste et par timers arbejde om ugen, mest om foråret og mindst om vinteren. Hvis du kommer fra en familie med to voksne, tæller det som to voksne - uanset om det kun er den ene der deltager. Sådan er det nødt til at være, hvis det skal hænge sammen arbejdsmæssigt og økonomisk. Det er en af erfaringerne fra Fælleshaven i Beder. Til gengæld har man så også lov til at få andel i udbyttet for hele familien - og i Beder har de altså rigeligt af lækre økologiske grønsager næsten hele året rundt.

Helt så flotte resultater og store mængder skal man ikke regne med det først år. Det kræver jordkælder, væksthus, gode arbejdsrutiner og meget andet. Men hvorfor ikke lade det være ambitionen, at blive selvforsynende året rundt - og så have det sjovt med andre samtidig?

Se mere på vores side på facebook: “Økologisk fælleshave i Odder”.

Du kan læse mere om fælleshaven i Beder her: www.fælleshaven.dk