Tomatplanter - Planteoversigt

Salgsinformation

Tomatplanter

Forventet salgstidspunkt maj-juni
Med forbehold for udsolgte planter.

Bemærk: Vær opmærksom på, at lufttemperaturen i dit drivhus skal være på mindst 8 grader dag og nat og jordtemperaturen skal være mindst 15 grader, før du planter tomater, ellers vil væksten gå i stå.

Du kan evt. have planterne stående i vindueskarmen indtil temperaturen er høj nok og derefter gradvist vænne dem til lavere temperaturer ved at sætte dem i drivhuset om dagen og tage dem ind om aftenen.  

Det bedste plantetidspunkt for tomater i drivhus er som regel midt i maj. Frilandstomater bør først udplantes sidst i maj/først i juni.

Tomater

’Chocolate Stripes’ - Bøftomat   


Meget velsmagende og sødmefuld bøftomat med flotte, orangebrune frugter med grønne og olivenfarvede striber. Frugtkødet er rødbrunt. Stor høst af op til 200 g store bøftomater. Sund plante der kan dyrkes i drivhus eller udendørs på et lunt og solrigt sted i læ.

Tomater

Ribstomat


Meget lille, sød tomat, der bliver ved med at give frugter til langt hen i efteråret. Tomaterne er på størrelse med et kirsebær. Den er god som aperitif eller til børnene, som vil nyde disse små søde tomater. 

Tomater

’Cherry Brown Berry’ - Brun cherrytomat


Er en lækker, brun cherrytomat og som de fleste cherrytomater meget velsmagende. Den er brun hele vejen igennem og har en meget koncentreret sød smag. Tomaterne er meget saftige og lækre. 'Cherry Brown Berry' giver et stort udbytte.

 

Tomater

’Dorenia’ – Frilandstomat     


En middeltidlig, frodig og sund frilandstomat med rundovale, røde frugter på 60-70 g. Giver et godt udbytte og har en god smag. Sorten er modstandsdygtig overfor kartoffelskimmel.

 

Tomater

Karna’s gule mini blommetomat   


Karna’s mini blommetomat er meget velegnet til at dyrke på friland. Denne gule tomat er sød og lækker.  Børn elsker den.

 

 

 

Tomater

‘Cherry Brown Berry’ - Brun cherrytomat               

Er en lækker, brun cherrytomat og som de fleste cherrytomater meget velsmagende. Den er brun hele vejen igennem og har en meget koncentreret sød smag. Tomaterne er meget saftige og lækre. 'Cherry Brown Berry' giver et stort udbytte.

 

Tomater

’Cherry Snow White’ - Elfenbenshvid  cherrytomat                

En sød, lille og rund, tomat, der som umoden er elfenbenshvid og som modner til en varm lysegul farve. Navnet kunne antyde, at den er snehvid, men snarere har den farve som gammelt elfenben, en Meget velegnet fx blandet med andre tomater i en salat.

 

Tomater

’Black Cherry’ - Mørklilla cherrytomat               

Mange små runde tomater med en mørk farve, der modner til en smuk mørklilla farve, alt efter hvor meget sol og varme de får. Er en meget velsmagende cherrytomat, med en gennemtrængende sød, krydret, god smag, Tidlig sort, giver et stort udbytte. Nem at dyrke. Trives bedst i drivhus, eller på en lun plads på terrassen eller altanen.

 

Tomater

’Moonglow-  Stor tomat
                   

En lækker 100 grams tomat som er meget sød og en anelse bitter. Planten sætter mange tomater sæsonen igennem. Disse er næsten neon orange og dermed meget dekorative i salater mm.                  

Lidt senere end gennemsnit i drivhus, smukke mellemstore orange frugter. Sandsynligvis den sødeste og mest velsmagende af alle de orange tomater.

 

Tomater

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­’Yellow Pear’ - Lille pæreformet tomat 
                   

Det er en gammel sort af tomat, der stammer tilbage fra begyndelsen af 1800-tallet. Frugterne er små pæreformede tomater i en klar gul farve. De 4-5 cm lange tomater er søde og milde i smagen, og hænger i tætte klaser på planten. Skinnet er meget blankt i en solgul farve, kødet er fast og lækkert. Vældig gode i madpakken eller som snack. Ret hurtigvoksende plante.

 

Tomater

’Hellfrucht’ – Frilandstomat     


Tidlig frilandstomat, som dog også egner sig til drivhus. Får mellemstore højrøde frugter, der ikke revner. Bladene ligner kartoffelblade.

 

 

Tomater

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­’Matina’- Mellemstore, røde tomater  
                   

Robust, og den tidligste  frilandssort. Har kartoffelblade. Giver fine, velsmagende, mellemstore røde tomater, der ikke revner.  Også god som drivhustomat med et godt tidligt udbytte.
 

 

Tomater

‘Aussie’ - Stor bøftomat 

Som navnet antyder, er det en gammel sort, der oprindelig stammer fra Australien. ’Aussie’-tomater kan blive virkelig store, op til 600-800 gram vejer tomaterne, der er flotte, blanke og dybrøde. Smagen er stor som størrelsen, en intens og fyldig tomatsmag. En sund og nem tomat, hvis størrelse imponerer.

 

Tomater

‘Black from Tula’ - Bøftomat 

En gammel sort af tomat, der stammer tilbage fra slutningen af 1800-tallet. Den har sine rødder i det russiske og bærer store bøftomater i en meget mørkerød/brunlig farve. Har været omtalt som 'den grimmeste, mest velsmagende tomat'. Mærkelig ser den helt sikkert ud, men intenst smagfuld er de op til 300 gram store frugter. Meget sød, fast og saftig.

 

Tomater

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­‘St. Pierre’ – Store tomater 
                   

St. Pierre er en traditionel fransk sort, der producerer mellemstore, ca. 7 cm brede, røde og runde frugter derfor god på friland på et lunt og solrigt sted i læ. Tomaterne er fortræffelige tilberedte. Planten giver et moderat til højt udbytte.