Tomatplanter - Planteoversigt

Salgsinformation

Tomatplanter

Forventet salgstidspunkt maj-juni
Med forbehold for udsolgte planter.

Bemærk: Vær opmærksom på, at lufttemperaturen i dit drivhus skal være på mindst 8 grader dag og nat og jordtemperaturen skal være mindst 15 grader, før du planter tomater, ellers vil væksten gå i stå.

Du kan evt. have planterne stående i vindueskarmen indtil temperaturen er høj nok og derefter gradvist vænne dem til lavere temperaturer ved at sætte dem i drivhuset om dagen og tage dem ind om aftenen.  

Det bedste plantetidspunkt for tomater i drivhus er som regel midt i maj. Frilandstomater bør først udplantes sidst i maj/først i juni.

Tomater

Ribstomat


Meget lille, sød tomat, der bliver ved med at give frugter til langt hen i efteråret. Tomaterne er på størrelse med et kirsebær. Den er god som aperitif eller til børnene, som vil nyde disse små søde tomater. 

Tomater

Clementine - Gul cherrytomat

Det er en højt-ydende tomat med lækre orange-gule frugter. De er meget søde og faste i kødet. Dyrkes i drivhus.

Tomater

Green Zebra - Alm. tomat

Alm. størrelse tomat, meget saftig og velsmagende. Syrlig aroma med noter af citron. Flotte grøngule tomater med grønne striber. Er moden når den begynder at blive blød.  Dyrkes i drivhus.

Tomater

‘Cherry Brown Berry’ - Brun cherrytomat               

Er en lækker, brun cherrytomat og som de fleste cherrytomater meget velsmagende. Den er brun hele vejen igennem og har en meget koncentreret sød smag. Tomaterne er meget saftige og lækre. 'Cherry Brown Berry' giver et stort udbytte.

 

Tomater

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­’Moneymaker’ - Alm. middelstor tomat

Moneymaker er en gammel engelsk tomatsort med meget velsmagende, røde og middelstore tomater. Det er en højtydende sort. Den kan dyrkes både i drivhus og på friland.

Tomater

’Tomaccio’ - Rød cocktailtomat/cherry-tomat

Virkelig sød og lækker gourmet tomat. Den er fast i kødet med en frugtvægt på 60-80 g. Planten har en kraftig vækst og giver et tidligt og stort udbytte. Desuden meget velegnet til tørring og kan i varme  perioder indtørre på planten. Hvis planten beskæres godt, kan den også dyrkes i krukker på 10-15 liter.

Tomater

’Zuckertraube’- Rød cherrytomat

Produktiv cherrytomat. Lange klaser med forholdsvis store, aromatiske, røde frugter. Frodigt voksende.’ Zuckertraube’ er en velkendt og velsmagende tomat. l drivhus eller udendørs.

Tomater

’Yellow Submarine’ - Gul pæreformet cherry-tomat

’Yellow Submarine’ er en gul og robust pæreformet cherrytomat.  Har en sød og saftig, delikat smag. Masser af små dråbeformede tomater i klaser.  Den har kartoffelagtige blade. Populær hos børn pga. den sjove form og den gode smag.

 

Tomater

'Thai' - Lille mørk-orange snack-tomat

En busktomat der giver små ’snack’ tomater. Giver mange små faste tomater, som sidder på lange klaser. Frisk og saftig i smagen.
Planten skal ikke knibes, men studses i løbet af sommeren for at holde den på plads.

 

Tomater

’Cerise’ - Rød cherrytomat/kirsebærtomat  

En meget lille tomat, som er på størrelse med et kirsebær. Cerise tomatplanten er også velegnet på friland til gårdhave eller terrasse. Tomaten er perfekt lige fra planten til mellemmåltider, og i salater. Denne fantastiske røde kirsebær/cherrytomat sort fra Italien vil meget sikker overraske med dens lækre søde velafbalancerede smag der er sprængfyldt med en frugtagtig sødme der giver en mere cherrytomatagtig smag, end nogensinde smagt før. Planten producerer et stort udbytte af små frugter i store klaser.

Tomater

’San Marzano’- Rød blommetomat/Sugotomat

Denne gamle tomatsort med de aflange postkasserøde frugter bliver betragtet som den allerbedste til tomatsovs. Den har en kraftig og sød smag. Den har næsten ingen kerner men masser af kød. Dyrkes bedst i drivhus.

Tomater

’Black Plum Paste’- Maghoni-farvet blommetomat  

'Black Plum Paste’ er en gammel russisk sort og er også velegnet til det danske klima. Det er en af de tomatsorter, der klarer sig godt på friland. Den er også god i drivhus. Tomaterne bliver ca. 5-7 cm, er aflange og vejer 75-100 gram og de har en flot dyb maghonifarve. Smagen er intens og sødmefuld. Planten bærer masser af tomater og der kan høstes længe. 'Black Plum Paste’ kan spises frisk fra planten, men den er også meget velegnet til syltning, som chutney og til tomatsovs.

Tomater

’Cherry Snow White’ - Elfenbenshvid  cherrytomat                

En sød, lille og rund, tomat, der som umoden er elfenbenshvid og som modner til en varm lysegul farve. Navnet kunne antyde, at den er snehvid, men snarere har den farve som gammelt elfenben, en Meget velegnet fx blandet med andre tomater i en salat.

 

Tomater

’Black Cherry’ - Mørklilla cherrytomat               

Mange små runde tomater med en mørk farve, der modner til en smuk mørklilla farve, alt efter hvor meget sol og varme de får. Er en meget velsmagende cherrytomat, med en gennemtrængende sød, krydret, god smag, Tidlig sort, giver et stort udbytte. Nem at dyrke. Trives bedst i drivhus, eller på en lun plads på terrassen eller altanen.

 

Tomater

’Moonglow-  Stor tomat
                   

En lækker 100 grams tomat som er meget sød og en anelse bitter. Planten sætter mange tomater sæsonen igennem. Disse er næsten neon orange og dermed meget dekorative i salater mm.                  

Lidt senere end gennemsnit i drivhus, smukke mellemstore orange frugter. Sandsynligvis den sødeste og mest velsmagende af alle de orange tomater.

 

Tomater

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­’Matina’- Mellemstore, røde tomater  
                   

Robust, og den tidligste  frilandssort. Har kartoffelblade. Giver fine, velsmagende, mellemstore røde tomater, der ikke revner.  Også god som drivhustomat med et godt tidligt udbytte.
 

 

Tomater

‘Aussie’ - Stor bøftomat 

Som navnet antyder, er det en gammel sort, der oprindelig stammer fra Australien. ’Aussie’-tomater kan blive virkelig store, op til 600-800 gram vejer tomaterne, der er flotte, blanke og dybrøde. Smagen er stor som størrelsen, en intens og fyldig tomatsmag. En sund og nem tomat, hvis størrelse imponerer.

 

Tomater

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­‘St. Pierre’ – Mellemstore tomater 
                   

St. Pierre er en traditionel fransk sort, der producerer mellemstore, ca. 7 cm brede, røde og runde frugter derfor god på friland på et lunt og solrigt sted i læ. Tomaterne er fortræffelige tilberedte. Planten giver et moderat til højt udbytte.