To-årige planter - Planteoversigt

Salgsinformation


2-årige planter
Forventet salgstidspunkt: maj-oktober.
Med forbehold for udsolgte planter.

Haveklinte/Fiksernellike

Lychnis coronaria


Stedsegrøn op til 80 cm høj, 2-årig plante, der første år danner en bladroset og næste år blomstrer. Den selvsår nemt, så man hele tiden har nye planter i blomst. Har hvidfiltede blade og ret åben vækst. Smukke, lysende pupurrøde, flade enkeltvist siddende  blomster på lange stilke. Blomstrer i juni-september og sætter hele tiden nye blomster. Meget nøjsom plante der trives i veldrænet og sandet jord, i fuld sol eller delvis skygge. Den tåler en del tørke. Fin til afskæring.

 

Studenternellike

Dianthus barbatus 

Smukke og holdbare blomster i et væld af farvekombinationer.  30-50 cm høj. God som snit-blomst. Sås forår eller tidligt efterår og blomster derefter det næste år i juni-juli. Selvsår.
Regnes for 2-årig, men det ses ofte at planten blomstrer flere år i træk. Studenternellike har en lang blomstring og er derfor velegnet i ethvert blomsterbed. Også fortrinlig som snitblomst, holder meget længe i vase.

 

 

Marieklokke

Campanula medium

ca. 80 cm høj to- til flerårig plante, som er aldeles velegnet til at udfylde hullerne efter forårsløgene. Marie­klokke er meget nem at omplante, også selvom den allerede er kommet i blomst. I juni-august udvikler marieklokke store klokkeformede blomster i blandede farver. Trives på en solrig eller halvskygget vokseplads. God plante til nytteinsekter.