Oplevelser for hele fanilien

I Økologiens Have er der noget at komme efter for hele familien. De voksne kan opleve en smuk og mangfoldig biodiversitet samt mange fine haveanlæg og løsninger inden for økologisk havebrug. Haven er desuden et godt sted at hente grøn inspiration, nyttig viden og ny energi.

Økologiens Have er også et dejligt sted for børn. Der er gode legemuligheder og forskellige dyr (ponyer, æsler, får, geder og kalve), som godt vil klappes og kløes bag ørene. Der er også grise, en hønsegård, en stor sandkasse, klatreting, pilehytter og god plads til at gå på eventyr. Haven er i øvrigt et godt sted at lege sammen. Forskellige udendørsspil kan lånes i cafeen.

Der er borde og bænke rundt omkring i haven, og egen mad må godt medbringes. I sæsonen er der forskellige aktiviteter på programmet for både voksne og børn: haverundvisninger, workshops, ponyridning, foredrag, mad over bål, marked m.v. Se siden: Faste aktiviteter

Se også siden om Havens café, butik og plantesalg.

På Havens store markedsplads er der god plads til at lege for hele familien. Forskellige legeting findes i Haven og andet kan lånes i Havens café.

Under den smukke teltoverdækning står halmballerne tørt og godt. Her kan børn springe rundt - og de gør det med stor fornøjelse.

Børn elsker den overdækkede halmlegeplads i Økologiens Have.

Den overdækkede halmlegeplads er blevet etableret med økonomisk støtte fra Odder Kommune samt EU og Ministeriet for By-, Bolig- og Landdistrikter.

Havens geder kan besøges. Vær opmærksom på reglerne, der er ophængt på stalden, omkring hvad man må og ikke bør gøre ved de forskellige dyr.

Slap af over en hyggelig kop kaffe med lækker kage eller is til, eller hvad Caféen nu ellers byder på.

Gennem året er der mange forskellige arrangementer i Økologisnes Have. Her et billede fra et sommermarked i Haven.
Se i øvrigt: Faste aktiviteter

Mange forskellige haveanlæg. Bl.a. urtehaven med lægeurter, krydderurter, "troldomsurter" m.v., samlet i temaer og deres anvendelse er beskrevet.

Havens ponyer vil meget gerne have opmærksomhed.

Mad over bål er også et stort hit for de fleste børn. Det er en af de mange aktiviteter, som børn kan  deltage i hele sommeren.

I skolernes sommerferie kan man overvære fodring af dyr på faste tidspunkter. Se mere under Faste aktiviteter

Og så er der alle de ting som gror i Økologiens Have. Også for børn er det en fornøjelse at se og dufte til.

I Havens store sandkasse med mange gamle køkkenting, vand m.v., kan børnene også få lang tid til at gå.

Gå på opdagelse og find enten nytte- eller pynteplanter at købe med hjem.