Har du lyst at være frivillig sammen med os?

Sådan bliver du en del af Økologiens Have:

Ring eller sms til havens leder Sanne Rubinke på tlf. 2857 4236 eller send en mail på mail@okologienshave.dk så du kan få en aftale om en rundvisning i haven og drøfte, hvad du har lyst til at bidrage med. Vi har en bred vifte af arbejdsopgaver.

Vært og billetsalg i Økologiens Have
Vil du byde gæster velkommen til en bæredygtig have med stor mangfoldighed?

 

Er du smilende og imødekommende, og kan du lide at møde glade gæster?
Så har vi ubesatte pladser i vores team i Økologiens Have, som står for at byde gæster velkommen, sælge billetter, planter, frø, butiksvarer og en kop kaffe. Vi har billetsalg åben alle lørdage, søndage, helligdage og skoleferier fra og med påske til og med efterårsferien. Daglig åbningstid er kl. 10-17.

Dagene er inddelt i vagter af 5½ timer: kl. 9.30 - 15.00 og kl. 12.00 - 17.30. I overlapper altså hinanden 3 timer midt på dagen, hvor I er to sammen. Dagene kan være meget forskellige, idet der nogle dage er mange gæster og særlige aktiviteter, andre gange er der få gæster i haven.

Du får en grundig introduktion og oplæring, inden du bliver vært på egen hånd.

Vi ønsker os, at du har tid og lyst til at tage minimum 1-2 vagter pr. måned. Gerne i en fast turnus, som dog suppleres ved helligdage, skolernes sommerferie mm.

Grønne fingre til planteskolen i Økologiens Have

Pasning af planter og forefaldende havearbejde i planteskole og havens indgangsområde

Har du grønne fingre og glæden ved at holde et udeareal flot og indbydende?

Vi søger en eller flere frivillige, som i samarbejde med vores gartner vil passe godt på vores planter i planteskolen, så vores gæster får en god oplevelse ved indgangen til haven og i og omkring vores planteskole.

Opgaverne består i at vande og passe salgsplanter, samt luge og feje omkring planteskolen.
Sæsonen strækker sig fra og med påske til og med efterårsferien. Opgaven tager ca.  10 timer om ugen og kan med fordel deles af to eller flere personer, som kommer 2-3 timer pr. gang i tidsrummet fra kl. 9-16, og du kan komme lige præcis, når det passer bedst for dig.

Vores økologiske planteskole er kendt for smukke og sunde planter og har et meget bredt sortiment af krydderurter, stauder, grønsagsplanter, sommerblomster og buske.

Du vil blive vejledt af vores gartner og bliver en del af et større “ude-team”.

Værtsopgaver i væksthus i Økologiens Have

Skab smukke og velplejede rammer for havens gæster

 

Er du typen der trives med at passe planter, lave buketter, feje, tørre borde af og trimme møbler, så man føler sig budt velkommen indenfor?

I Økologiens Have har vi et stort glasvæksthus og en terrasse, der bliver brugt af mange gæster i løbet af sæsonen. Dels ved fester i Væksthuset og dels som “madpakke-hus” på hverdage, til møder, kurser, workshops mv.

Vi vil gerne sikre vores gæster føler sig godt tilpas i haven og derfor er det vigtigt, at både væksthuset og omgivelserne altid er rene, pæne og indbydende. Her er opgaver med såvel pasning af planterne, finde blomster, grene og frugter i haven til pynt samt renholdelse af fliser, glas og møbler mm.

Optimalt skal man “over det” 2-3 gange om ugen: mandag, onsdag, fredage formiddage et par timer ad gangen i sæsonen, der strækker sig fra og med påske til og med efterårsferien. Opgaven kan deles af flere personer.

Dyrepasser i Økologiens Have

Bliv dyrepasser en dag om ugen

Vores skønne dyr vil gerne have flere dyrepassere. De bliver fodret, vandet og tilset to gange dagligt alle årets 365 dage.

Vores lille økologiske dyrehold består af: En hane og nogle få høner, 3 geder, 2 æsler, 2 ponies, 5 får, 1 vædder (+ lam fra april til september), køer og kalve fra april til oktober, grise fra april til september, guldfisk, tamfugle i voliere og 2 katte. De holder alle af kærlig opmærksomhed, foder, rent vand og strøelse.

I dyre-teamet har vi fordelt ansvaret på faste morgener/formiddage og eftermiddage alle ugens dage. Morgen-runde ligger ved kl. 9-10 tiden (i sæsonen gerne lige efter kl. 10, så  gæster/børn kan være med på en del af dyre-runden). Eftermiddags-runden sker ved 16-tiden (stald lukkes i sæsonen først af kl. 17) - om vinteren gerne lidt tidligere, da det jo bliver tidligt mørkt. Man vælger selv et eller flere tidspunkter i ugen, - og får sidemandsoplæring i opgaverne. Man skal regne med, at en morgen/formiddags-runde tager ca. 1½ time og en eftermiddags-runde kan gøres på lidt under en time. Der er lidt mere fodring om vinteren, hvor ikke alle dyr er på græs.

I dyre-teamet mødes vi jævnligt efter aftale for i fællesskab at udføre nogle af de større opgaver som f.eks. udmugning, hente halm fra en økologisk landmand, oprydning i og omkring stalden, vedligeholdelse og reparation af stald, hønsehus, markhegn mm.    

Kreativ i køkkenet i Økologiens Have

Er du glad for at sylte og bage?

Vi har en lang række forskellige, lækre råvarer i Økologiens Have, som vi gerne vil sylte og tilbyde vore gæster dels i café og dels på butikkens hylder.
Så er du glad for at sylte, eller har lyst til at lære det, så kan du lave syltetøj af solbær, blommer og jordbær. Gele og sirup af kvæder, paradisæbler og rosenblade. Chutney af tomater. Måske lidt syltede rødbeder og græskar og hvad du ellers kan finde på.  Urtesalt og urtesukker er også en populær vare.

I sæsonen har vi altid brug for at have gode kager i fryseren. Hele sæsonen har vi brug for chokoladekage og lagkagebunde - og i sensommeren squashkage og æblekage. Nye ideer er velkomne, bare de færdige kager er egnet til nedfrysning og salg.

Syltning og bagning kan foregå på tidspunkter, du selv vælger. Blot ikke midt på dagen i højsæson, da der ikke vil være plads i køkkenet der. Der kan med fordel aftales faste dage/tider, så vi altid ved, at opgaven varetages.

Rengøring af toiletter og café i Økologiens Have

En af de mest synlige opgaver i haven

Er du typen, som slapper godt af med praktiske, afgrænsede opgaver, hvor du kan se, når du er færdig? Vi bliver mægtigt glade for en eller flere der har lyst til at gøre vores tre gæstetoiletter rene. I sæsonen, hvor butik og café er åbent dagligt, gør vi rent dagligt, og udenfor sæsonen 1-2 gange om ugen.
Om vinteren er gæstetoiletterne lukket.
Det tager ca. 30 minutter pr. gang og skal foregå enten før kl. 10 eller efter kl. 17.

En anden opgave er at gøre personaletoilettet rent samt feje eller støvsuge og efter behov vaske gulve i køkken + butik/café. En gang dagligt i højsæsonen og 1-2 gange om ugen uden for sæson.

Rengøringsopgaverne kan med fordel deles af flere personer efter en fast plan.

Vil du tage skraldet i Økologiens Have?

Vi søger en eller flere frivillige, der vil skifte skraldesække rundt i havens skraldestativer. En gang om ugen i lavsæsonen og 2-3 gange i højsæsonen er rigtig fint.

Du kan gøre det, når det passer bedst for dig i tidsrummet kl. 9-17 i sommerhalvåret og kl. 9-16 i vinterhalvåret. Varighed: 1-2 timer pr. gang, for måske vil du tage dig tid til at nyde årets gang i haven på din runde. Opgaven kan varetages af flere og kan også kombineres med andre opgaver i haven, f.eks. mindre reparationer eller havearbejde – og en kop kaffe med andre frivillige.

Vedligeholdelse af værktøj i Økologiens Have

Trillebøre, skovle, hamre, skruemaskiner og meget andet er næsten dagligt i brug rundt i Økologiens Have. Nogle gange går værktøjet i stykker og vi vil gerne have en eller flere frivillige kolleger, der har lyst til at vedligeholde og udføre mindre reparationer på værktøj, havemøbler, plæneklippere og meget andet i samarbejde med havens andre frivillige.

Vi har eget værksted, hvor du kan arbejde.

Arbejdstiden er når det passer bedst for dig, hvis du har lyst til at være sammen med en større gruppe af andre frivillige er der særligt mange i haven på tirsdage og torsdage.

Havearbejde i Økologiens Have

Der er altid brug for frivillige, der er glade for havearbejde

I Økologiens Have vrimler det med have-herlige opgaver, når det gælder havearbejde. Her kan du følge årets gang i det tempo, der passer for dig.

Er du glad for at passe have, og/eller har du lyst til at lære mere om økologisk havebrug, så venter der en række opgaver i alt fra at klargøre have om foråret, så frø og sætte kartofler, passe og pleje haven i vækstsæsonen og være med til at høste grønsager, blomster og frugt. Vi har et meget velorganiseret køkkenhave-team, hvor du er velkommen, - men der er også mange andre muligheder:

Vi vil gerne have nogen der vil passe blomsterbede, vinstokke, vedligeholde grøntgødnings-bede og passe bede i vores ”kålmark”, hvor der både er græskar, kål, blomster og stauder til formering.

Arbejdstiden er når det passer bedst for dig. Og du kan arbejde i haven det antal timer, der passer for dig. Al hjælp er velkommen, særligt i sommerhalvåret. Hvis du har lyst til at være en del af en større gruppe frivillige, er der særligt mange i haven på tirsdage og torsdage.

 

Formidler af økologi og bæredygtighed

Er du glad for at formidle for børn og unge?

Vi får jævnligt henvendelser fra skoler og institutioner, som ønsker at besøge Økologiens Have for at lære mere om økologi, bæredygtighed, biodiversitet og dyrevelfærd.

Har du viden om økologi og bæredygtighed og har du lyst til at formidle og undervise, er her en rigtig god mulighed for at lære børn og unge, hvordan vi passer bedst på vores klode.

Nogle gange er der tale om en rundvisning i haven, andre gange høster vi lidt afgrøder rundt i haven for så at lave urtete eller mad over bål i vores bålhytte. Der kommer børn og unge i alle aldre og aftalerne laves ud fra hvilke muligheder du har.
 

Glad for bål og bålmad

Vi søger bålværter til sommerfrokoster i Økologiens Have

Hver torsdag i skolernes sommerferie i perioden 1/7-11/8 laver vi frokost på bål sammen med vores gæster i tidsrummet kl. 11-14. Som bålvært er din opgave at forberede bål og klargøre ingredienser til bålmad – selvfølgelig primært fra egen avl. Du er vært for vores gæster, der sidder rundt omkring bålet og rydder op, når bålet er slut. Du får selvfølgelig oplæring af vores bålværter, som alle får et særligt glimt i øjet, når de fortæller om at lave hyggelige båltimer i Økologiens Have.

Æseltrækker for børn

Sommerferietid er også æseltrækkertid i Økologiens Have

Vi søger æseltrækkere, der har lyst til at være med til at give havens mindste gæster et fint sommerminde fra en æselryg i Økologiens Have.

Hver tirsdag og torsdag kl. 11-12 og igen kl. 14-15 i sommerferietiden fra 1. juli til 11. august tilbyder vi æseltrækketure for mindre børn rundt i haven.

Vi har to æsler og derfor også to æseltrækkere hver gang. Du får introduktion, før du selv bliver æseltrækker, og da der er flere æseltrækkere i vores flok af frivillige, skiftes vi til at være æseltrækkere, så du også selv har tid til at holde sommerferie.