Tak for din bestilling af æblepresning

Husk at

  • Skylle æblerne hjemmefra og medbringe en kniv til afskæring af råd på æblerne. Pletter og skurv er ok.
     
  • Medbringe beholdere eller plastposer til saften. De fleste bliver overraskede over mængden af saft. 
     
  • Du kan også medbringe ting til at give smag og farve: en revet rødbede giver lyserød most, ingefær giver smag til mosten
     
  • Skylle kværne, presse og presseklæder grundigt efter brug. Ellers sætter den søde æblesaft sig fast, og ødelægger presse og kværn.


Æblemostpressen virker ved hjælp af hydraulik, og den er nem og hurtig at anvende.

Af 25 kg æbler får man 15–20 liter most. Bemærk: mosten bliver lidt mørk efter kort tid. Det skyldes, at de findelte æbler når at blive en smule iltede.

Fremgangsmåde:
Start med at kværne de rene æbler i den elektriske kværn. De raspede æbler lægges derefter lagvis, indsvøbt i klæde, mellem 7–8 plastplader i mostpressen. Derefter presses sammen. Saften begynder at flyde ud af æblerne, allerede inden man begynder at presse pladerne sammen.

Nybegyndere kan presse 30-40 kg æbler i timen. Øvede noget mere.

Vi glæder os til at se jer - Rigtig god fornøjelse.